Eigen vakmensen
Totaal installateur
Uitstekende service
Vacatures
0

Verwarmen met een warmtepomp

Op de juiste manier uw woning voorzien van warmte en warm water is in de huidige tijd geen eenvoudige opgave. Kiest u voor een traditionele CV-ketel, een warmtepomp, een boiler, een zonneboiler of een combinatie hiervan? De keuze hierin is niet snel gemaakt en vergt onderzoek naar bijvoorbeeld de mate van isolatie van uw woning, gasverbruik, benodigd vermogen, hoeveelheid tapwater etc.

Wilt u weten of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Doe dan scan op de website van milieu centraal. 

Bent u geïnteresseerd in een oplossing om uw woning te verwarmen neem dan contact met ons op.

 

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruikt een duurzame energiebron: hij onttrekt warmte aan de buitenlucht of aan een grondwaterbron. In een gesloten circuit dat vloeibaar koudemiddel bevat, wordt een thermodynamische cyclus geproduceerd via verdamping, condensatie, compressie en expansie. Dit “pompt” warmte vanuit een lager naar een hoger temperatuurniveau. Via een warmtewisselaar wordt de geproduceerde warmte overgedragen naar het warmwatersysteem van uw woning. Dit zijn onder andere vloerverwarming, lage temperatuur radiatoren en/of ventilatorconvectoren. Om te koelen (optie) werkt het systeem in tegengestelde richting. Een warmtepomp werkt simpel gezegd op dezelfde manier als een koelkast maar in plaats van koelen wordt er verwarmd.

Afhankelijk van het model en de werkingsomstandigheden levert een warmtepomp ongeveer 5 kWu bruikbare warmte voor elke kWu stroom die hij verbruikt. Deze verhouding wordt ook wel COP (Coefficient of Performance). Dit betekent dat ongeveer 4/5 van de warmte gratis is! Dat is pas een goede investering!

Moderne warmtepompen bieden een compacte oplossing voor verwarming, warm tapwater en koeling. Er zijn systemen welke ideaal zijn voor nieuwbouw (laag temperatuur verwarming) of voor renovatie (hybride of hoog temperatuur verwarming). Daarnaast is een combinatie met zonnecollectoren veelal mogelijk.

 

 

Wilt u meer informatie?

Wiesenekker BV

Achterbergsestraatweg 128
3911CX Rhenen
Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »