Eigen vakmensen
Totaal installateur
Uitstekende service
Vacatures
0
Notice textNotice text mobileLees meer

Uw duurzame partner in Rhenen en omstreken

Bijna 80% van uw energierekening is voor het verwarmen van uw woning. Door het verduurzamen van uw woning kunt u dus veel besparen. Als totaalinstallateur zijn wij bij uitstek uw partner voor het verduurzamen van uw woning. 

Warmtepompen hybride (met cv-ketel)

Een hybride warmtepomp werkt op stroom en maakt vaak gebruik van energie uit de buitenlucht. Het is daarom een energiezuinig apparaat. De warmtepomp wordt gekoppeld aan de cv-ketel en zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De cv-ketel springt bij of neemt het over als het buiten erg koud is. De cv-ketel blijft het warme water verzorgen maar door het systeem uit te breiden met een boiler kan het water ook door de warmtepomp worden verwarmt. 

De hybride warmtepomp is geschikt voor woningen die nog niet overal goede isolatie hebben. 

Warmtepompen all electric (gasloos)

Een volledig elektrische warmtepomp werkt op stroom, er is geen cv-ketel meer nodig. De warmte haalt hij uit de lucht, bodem of het grondwater. Van deze warmte maakt de warmtepomp een bruikbare temperatuur. Deze warmtepomp heeft een voorraadvat voor warm water en is ongeveer net zo groot als een hoge koelkast. Hij is geschikt als jouw huis redelijk tot goed geïsoleerd is. Je combineert hem met vloer- of wandverwarming of radiatoren die voldoende warmte afgeven bij een lage watertemperatuur ook wel lage temperatuur radiatoren genoemd.

Zoneregeling 

Zoneregeling betekent dat u alleen de zones oftewel ruimtes hoeft te verwarmen die u gebruikt. Maakt u overdag gebruik van de studeerkamer om thuis te werken? Dan zorgt de zoneregeling er voor dat alleen die kamer de temperatuur bereikt die u wenst. De overige ruimtes kunt u minder warm instellen. Op deze manier verwarmt u niet meer uw hele woning maar enkel daar waar het op dat moment nodig is. Wij zijn specialist in de Evohome zoneregeling van Resideo / Honeywell en Watts

Waterzijdig inregelen bespaart tot 10% 

Bij waterzijdig inregelen wordt de cv-installatie zo ingeregeld dat het cv-water gelijkmatig wordt verdeeld over de bijvoorbeeld de radiatoren en vloerverwarming. Na het waterzijdig inregelen is de cv-installatie zuiniger in verbruik en dat is gunstig voor je energierekening. Je bespaart al gauw 10%. Daarnaast zorgt het voor meer comfort in huis, doordat de verschillende ruimtes gelijktijdig op temperatuur komen. Het is aan te bevelen om vooraf instelbare ventielen te plaatsen. Deze ventielen kunnen op verschillende regelstanden ingesteld worden en hebben automatische debietregeling. 

Warmteterugwinning WTW

Een centraal WTW-systeem ventileert vanaf één punt in huis de hele woning. Via het lucht verdeelsysteem wordt lucht op de juiste plek toe- en afgevoerd. Zo is er overal in huis altijd voldoende verse lucht. Hierbij wordt de warmte of koude die al in huis aanwezig is hergebruikt. Zo gaat er geen energie verloren. Het plaatsen van een centrale wtw unit vergt echter veelal een ingrijpende verbouwing en wordt doorgaans enkel geplaats als er gerenoveerd wordt. In bestaande woningen is het mogelijk om een decentrale wtw unit te monteren. Deze kan bijvoorbeeld in de gevel worden geplaatst of er kan een radiator worden vervangen door een radiator met ingebouwde wtw unit. Wij leveren en installeren deze van bijvoorbeeld Climarad. 

Ventilatie

Ventilatie is noodzakelijk voor gezonde lucht in huis. Als mechanische ventilatie goed wordt gebruikt, is het beter dan natuurlijke ventilatie. Voorwaarde is wel dat de roosters altijd open staan en je het systeem niet uitzet. Balansventilatie is ook een vorm van mechanische ventilatie, daarbij zorgt de ventilator niet alleen voor de afvoer van lucht, maar ook voor de aanvoer. Door juiste ventilatie daalt het vochtpercentage in huis waardoor de ruimte sneller opwarmt en u dus voordeliger stookt. 

 

Bel of Whatsapp ons

Wiesenekker BV

Achterbergsestraatweg 128
3911CX Rhenen
Bekijk op Google Maps

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »